Ce trebuie sa cuprinda dosarul de dauna?

 

 

Dupa cum stiti, toti soferii sunt obligati sa aiba o asigurare RCA valabila atunci cand circula cu masina. Si asta pentru ca in cazul unui accident, prin aceasta polita RCA despagubesti tertii pentru pagubele produse din vina ta. Deci in cazul in care conduci o masina asigura-te ca ai o asigurare RCA, pentru ca este obligatorie. Exista si variante de RCA ieftin, deci nu trebuie sa iti faci griji cu privire la tarife exorbitante. 

Daca esti implicat intr-un accident usor trebuie sa iti pastrezi calmul si sa ai in vedere urmatoarele lucruri: sa retii locul accidentului si numarul de inmatriculare al masinii cu care te-ai lovit, numele soferului. In cazul in care aveti opinii diferite si nu va intelegeti pentru a face o constatare amiabila, trebuie sa mergeti la sectia de politie din raza locului unde s-a produs accidentul pentu constatare.

La sectia de politie se va constata accidentul, se va incheia un proces verbal si se va elibera autorizatia de reparatie. Soferul vinovat de producerea accidentului ii va da o copie a asigurarii RCA celuilalt pentru a isi putea repara masina in baza acesteia.

Dupa acesti pasi urmeaza sa contactezi compania de asigurari a vinovatului si sa ii instintezi de producerea accidentului. Va trebui sa depui la ei un dosar cu urmatoarele documente:

  1. Copie asigurare RCA, copie talon asigurat, permis conducere asigurat, copie buletin, procesul verbal de la Politie in original sau constatarea amiabila.

Dupa acesti pasi inspectorul de dauna va constata pagubele si in final vi se va elibera autorizatia de reparatie si nota de constatare cu care puteti sa mergeti pentru a repara masina la orice service.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer