Astazi discutam despre fenomenul de acvaplanare si in ceea ce consta acesta. Acvaplanarea este extrem de periculoasa, de aceea pe timp de ploaie se recomanda ca viteza sa fie redusa si adaptata la conditiile de drum. Acvaplanarea reprezinta mai exact faptul ca din cauza peliculei de apa pneurile pierd contactul cu carosabilul si se poate produce foarte usor derapajul. Acest fenomen se produce in primul rand in conditii meteo ploiase, dar trebuie sa tineti cont si de faptul ca este favorizat si de uzura cauciucurilor. Daca anvelopele nu sunt foarte uzate, adanciturile vor  strange destula apa si acvaplanarea probabil ca nu se va mai produce. Alt lucru de care trebuie sa tineti cont este viteza cu care rulati pe o vreme ploiasa, bineinteles ca viteza marita va favoriza fenomenul de acvaplanare. Alt element favorizant este apa de pe carosabil. Incercati sa evitati zonele cu multa apa.
Trebuie sa stiti ca in momentul in care acvaplanarea se produce va fi implosibil sa franati sau sa controlati in vreun fel autoturismul. Directia cu siguranta nu va putea sa fie mentinuta astfel ca riscati accidente grave si veti fi nevoit sa apelati la o firma de tractari auto .
Specialistii recomanda ca atunci cand va confruntati cu un fenomen de acvaplanare este recomandat sa luati piciorul de pe accelerati si sa asteptati ca autoturismul sa se stabilizeze.
Pentru mai multe detalii apelati cu incredere la serviciile noastre !
DpD Asistenta
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer