Conform codului rutier soferii pot fi sanctionati cu suspendarea permisului de conducere pentru 30, 60 sau 90 de zile atunci cand incalca anumite reguli de circulatie, dar si atunci cand pentru contraventii minore au acumulat in timp suficiente puncte de penalizare pentru suspendarea permisului.

Permisul se suspenda pentru o perioada de 30 de zile in cazul in care soferul a acumulat 15 puncte de penalizare . Daca in termen de 12 luni de la suspendarea pentru 30 de zile acumulati din nou inca 15 puncte, perioada noua a suspendarii va fi de 60 de zile.

In cazul in care nu va prezentati la sectia de politie in 5 zile de la primirea informarii ca vi s-a suspendat permisul, perioada de suspendare vi se va majora cu inca 30 de zile. In 5 zile de la data la care v-a fost comunicata masura suspendarii trebuie sa predati permisul la unitatea de politie din raza domiciliului sau din raza resedintei.

Este bine sa stiti ai faptul ca in cazul in care circulati cu o masina proprietate personala sau inchiriata de la o companie de rent a car Bucuresti si acumulati puncte de penalizare din contravetii, acestea sunt anulate dupa 6 luni de la constatarea contraventiei, sau in cazul in care vi se suspenda permisul toate se vor anula de la  data suspendarii.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer