Poate sa para tentant sa ne urcam la volan inainte sa obtinem permisul de conducere avand impresia ca stapanim toate regulile de circulatie si suntem soferi desavarsiti, sau dupa ce ni s-a suspendat permisul pentru ca am incalcat regulile si ne este greu sa ne adaptam vietii de pieton. Este tentant, dar este si ilegal. Conform codului penal, art 335 constituie infractiune conducerea unuo vehicul fara permis si se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la cinci ani. Chiar si faptul ca incredintati masina unei persoane fara permis si aveti cunostiinta de acest lucru constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

Daca va bate gandul sa conduceti un vehicul de o alta categorie pentru care nu aveti permis, chiar daca aveti permis pentru o alta categorie, sa nu aveti impresia ca este nesanctionat. Acest lucru intra tot in categoria infractiunilor.

Asadar, daca aveti permisul suspendat sau exista orice alte motive care va face inapt pentru a conduce renuntati la acest gand, sau opriti si solicitati un serviciu de tractari auto sector 5 pentru a va duce masina in siguranta la locul la care sa va astepte pana cand o veti putea conduce.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer