Sa ai o masina personala cu care sa te deplasezi este comod si preferat de cei mai multi dintre noi. Si cum o masina implica foarte multe costuri: asigurare RCA, ITP, anvelope de iarna si de vara, rovinieta si multe alte costuri, la toate acestea se mai adauga si costul combustibilului. Practic, am face orice sa sa reducem acest cost. Iata mai jos cateva tipsuri despre cum sa reducem consumul de combustibil al masinii.

In primul rand trebuie sa stii faptul ca o masina cu cate este mai incarcata, cu atat va fi mai grea si consumul va fi bineinteles mai mare. Deci evita sa supraincarci masina cu greutate.
Al doilea aspect de care trebuie sa tii cont este sa schimbi la timp vitezele. Cu cat turezi mai mult motorul cu atat masina va consuma mai mult. Asta nu inseamna nici sa schimbi prea devreme viteza, ci sa tii cont de faptul ca la masinile pe benzina viteza se schimba la doua mii de turatii si la cele diesel la doua mii patru sute de turatii.
Foloseste in pante frana de motor si astfel vei economisi combustibil. Totodata incearca sa nu accelerezi prea mult pentru ca daca vei merge cu viteza mare cu atat consumul va fi si el mare.  Acelasi lucru se aplica si la frane, daca pui frane bruste. Ce trebuie sa retii este faptul ca daca vei merge cu o viteza constanta vei economisi si combustibil.
Consumul este influentat si de anvelope, asadar ai grija ce fel de anvelope alegi pentru masina ta. In cazul in care remarci pe traseu probleme la masina, apeleaza imediat la un serviciu de tractari auto pentru a evita sa faci daune mai mari masinii.
Daca vei tine cont de toate aceste sfaturi, vei scoate din buzunar mai putin cu fiecare alimentare la pompa.   
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer