Sezonul rece se apropie cu pasi repezi. Nu mai dureaza mult pana cand ne vom trezi si vom vedea pe fereastra nameti de zapada. Pare un tablou foarte frumos, dar sa nu uitam de masini. Ca soferi avem responsabilitatea sa pregatim masinile pentru iarna. Stii ca masina ta e in regula daca inainte de prima zapada ai fost la service si ai verificat urmatoarele lucruri.
Trebuie sa verifici lichidul de racire si sa stii daca e cazul sa completezi, sa verifici uleiul de motor esential pentru buna functionare a tuturor componentelor. Uleiul de motor iarna trebuie sa aiba o anumita vascozitate, o vascozitate mai redusa pentru ca temperaturile sunt mai reci. Verifici franele, directia , acumulatorul pentru ca daca acesta nu este in stare buna el va ceda cu siguranta in sezonul rece.
Important este sa ai o verificare si la placute si la discurile de frana. Verifica si partea electrica si farurile si becurile. Pe timp de iarna ai nevoie sa fi observat in trafic mai mult ca oricand, dar si sa ai tu o vizibilitate foarte buna. Ultimul pas e verificarea stergatoarelor, pentru ca nu avem nevoie de niste sergatoare uzate care sa ne reduca din vizibilitate, dar si de lichid de parbriz rezistent la temperaturi foarte scazute.
Nu uita, aceste verificari pot fi facute partial de catre tine, dar este bine sa mergi la un service auto pentru ca asemenea verificari nu costa foarte mult si vei avea siguranta ca totul este in stare perfecta.
Companiile de inchirieri auto fac verificarile acestea la fiecare schimbare de sezon si recomanda acelasi lucru pentru toti proprietarii de masini. Este neaparat necesar sa faceti aceste lucruri daca vreti ca masina sa functioneze la parametri buni in senzoul de iarna.
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer