Sistemul de airbaguri este un sistem important al masinii. Alaturi de centurile de siguranta, airbagurile ne ofera siguranta pentru calatoriile cu masina. Airbagul este de fapt o perna gonflabila care este menita sa salveze viata soferului sau pasagerului in caz de accident. Acest accesoriu s-a dovedit de-a lungul timpului crucial si indispensabil in astfel de situatii. Airbagurile sunt frontale, sau laterale si in cazul unui impact ele se declanseaza si se umfla in timp de milisecunde pentru a preveni ranile. Airbagul se umfla cu ajutorul unui gaz care este declansat de senzorii masinii la impact. Pe langa cele frontale si laterale, mai exista si airbaguri pentru genunchi sau prezentate in diverse forme, in functie de producator. Fiecare masina este la ora actuala echipata cu airbaguri.

Problema este ca se pune problema daca acestea rezista sau au o durata de viata nelimitata. Nu putine au fost situatiile in care airbagurile nu s-au declansat. Este lesne de inteles ca orice are o durata limitata de viata si probabil ca o data cu trecerea timpului gazul care le umfla isi pierde din proprietati.
Au fost cazuri cand soferii au reclamat faptul ca airbagurile s-au declansat fara niciun motiv si au fost nevoiti sa foloseasca un serviciu de tractari auto pentru a merge la service pentru a le repara. Aceste situatii exista, insa dincolo de aceste hibe, airbagurile salveaza vieti.
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer