Dupa cum stiti antigelul este prezent pe piata sub diferite forme si culori. El are un rol foarte important  pentru masina, acela de a raci motorul pentru a se evita supraincalzirea sau inghetul. El face un circuit inchis in motor si preia caldura pe care ulterior o cedeaza. Soferii aleg sa foloseasca vara apa in loc de antigel. Este un lucru pe care nu il recomandam deoarece apa isi modifica volumul si poate afecta motorul.  Cum sa alegi antigelul potrivit? Expertii de la o companie de inchirieri auto Bucuresti  ne-au spus ca specificatiile din cartea tehnica ne pot fi de ajutor, intrucat ofera informatii cu privire la proprietatile pe care trebuie sa le aiba acest lichid.
Antigelul nu ajuta numai la prevenirea supraincalzirii sau inghetului, ci are si proprietati anticorozive, adica nu va afecta piesele componente, lucru pe care nu putem sa il spunem si despre apa, si proprietati antidepunere, adica nu va favoriza depuneri de calcar, de rugina.
Chiar daca antigelul are o durata lunga de viata, peste aproximativ doi ani el isi pierde din proprietati si e bine sa il schimbi. Atentie! Nu amesteca niciodata doua tipuri de antigel.
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer