Pentru ca temperaturile au scazut foarte mult ne asteptam din clipa in clipa sa apara prima zapada si o data cu ea poleiul. Vedem la stiri numeroase accidente datorate conditiilor meteo pe timp de iarna. Cum facem sa evitam asta? Sunt cateva reguli pe care trebuie sa le respectam pentru a putea trece cu bine peste iarna. In primul rand trebuie sa avem masina echipata cu anvelope de iarna. Cea mai mai gresala a unul sofer este sa iasa pe timp de iarna cu o masina echipata cu cauciucuri de vara. Ele se vor comporta ca o patina pe sosea, deci asigurati-va mai intai ca aveti anvelope corespunzatoare.

    O a doua regula este ca pe timp de iarna sa pastrezi o distanta mult mai mare fata de ceilalti participanti la trafic. Este de la sine inteles faptul ca distanta de franare este mai mare decat una pe timp de vara, iar daca vizibilitatea este ingreunata si de fulgi de zapada sau viscol atunci e recomandat sa dublezi aceasta distanta pentru a putea actiona la timp.
    Iarna trebuie sa ai in vedere faptul ca pe sosele se formeaza un strat aproape invizibil de gheata, si fiind greu de observat iti poate crea iluzia ca poti circula fara grija pe sosea. Nimic mai gresit! Pelicula de gheata poate sa iti faca masina de derapeze foarte usor. Nu de putine ori companiile de tractari auto pret km s-au confruntat cu solicitari de acest gen din partea soferilor care au avut impresia ca drumul este curatat. Acest lucru se intampla mai ales pe strazi slab circulate. Pe soselele des circulate stratul este distrus de catre circulatia masinilor.
    Sa ai in vedere sa conduci cu ambele maini pe volan pe timp de iarna pentru a avea un mai bun control al masinii si al miscarilor in cazul in care este necesar. Daca respectam aceste reguli, atunci vom evita problemele si vom trece cu bine peste iarna.
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer