Nu este suficient sa obtinem permisul de conducere ca sa ne consideram soferi. Experienta vine pe parcurs si modul in care reactionam atunci cand suntem la volan vizavi de factorii din exterior ne creeaza o baza. Aceasta baza trebuie sa includa si conducerea preventiva. Pentru a deveni un sofer bun trebuie sa cunosti toate regulile de circulatie, dar si sa stii sa le aplici si sa inveti din propriile greseli. Am discutat cu expertii unui societati de Rent a car Otopeni cu privire la acest tip de conducere preventiva si ne-au spus la ce anume sunt atenti la un sofer atunci cand inchiriaza o masina.

       Conducerea preventiva inseamna intai de toate sa stii sa anticipezi un pericol inainte ca acesta sa se fi produs si prin aceasta anticipare sa poti sa previi ceea ce s-ar fi putut intampla. Cum sa reusesti acest lucru? In primul rand e important sa ai atentie distributiva, sa fii capabil sa fii atent si la semnele de circulatie si la masini, pietoni, oglinzi, semafoare. Daca reusesti sa faci acest lucru, cu siguranta vei observa din timp orice pericol.
    Vei reusi astfel sa anticipezi manevrele celorlalti soferi si astfel vei putea sa eviti accidente usoare.  Este nevoie de atentie si la pietoni pentru ca si acestia intervin in circulatie. De exemplu daca circuli pe banda doi si observi ca masina de pe banda unu a franat, indicat este sa reduci si tu viteza pentru ca e posibil ca acolo sa fie o trecere de pietoni.
    In stransa legatura cu acest tip de conducere preventiva sunt oglinzile. Foloseste-le cat poti de mult si nu te limita doar la una, pentru ca toate isi au utilitatea lor, masina avand numeroase puncte moarte. Incearca asadar sa anticipezi si sa conduci preventiv pentru a evita pericole si accidente.
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer