Este agitatie mare in randul soferilor. Serviceurile auto si vulcanizarile sunt pline pentru ca toti se pregatesc sa isi echipeze corespunzator masina cu anvelope pe iarna. Acesta este insa doar primul pas pe care trebuie sa il faci in pragul iernii.     Este si cel mai important pentru cu nu vei putea circula decat cu niste cauciucuri de iarna sau all-season. In timpul iernii este bine sa ai grija ce fel de combustibil folosesti. La masinile pe benzina nu sunt foarte multe optiuni, dar la cele diesel este bine sa se aleaga combustibil de iarna, care este special recomandat pentru perioadele geroase si care exista la inghet.

    Inainte ca iarna sa isi intre in rol este bine sa verifici si bateria. Sigur ti s-a intamplat ca macar intr-o iaarna sa observi ca masina porneste mai greu sau deloc si asta sa fie din cauza bateriei. Acest lucru se intampla pentru ca ea este mult mai solicitata decat pe timp de vara, dar si pentru isi diminueaza capacitatea din cauza frigului. O baterie veche va ceda cu siguranta la temperaturi sub 0 grade celsius, deci este bine sa mergi la service auto Bucuresti  si sa verifici.
    Si nu in ultimul rand, nu uita sa iti echipezi masina cu o trusa pentru iarna. Nu trebuie sa iti lipseasca lopata de zapada, lanturi si racleta pentru gheata. Iarna nu pleca la drum fara aceasta trusa!

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer