Astazi discutam despre lucrurile pe care le facem atunci cand conducem si care dauneaza iremediabil masinii. Sunt lucruri simple pe care le facem instinctiv, dar care in timp sunt daunatoare pentru piesele componente ale masinii.
    Unul dintre aceste lucruri este franarea brusca. De preferat este sa anticipam ceea ce se intampla in trafic si sa franam lin. Un astfel de stil de condus, cu franari bruste si violente dauneaza masinii. Inevitabil discurile de frana si placutele se vor uza si vei ajunge sa consumi si mai mult combustibil.
    Alta greseala este sa tii ambreiajul apasat la semafor. Inca din scoala suntem invatati ca la semafor sa scoatem masina din viteza si sa o reintroducem atunci cand vedem culoarea verde. Este gresit sa stam cu piciorul pe ambreiaj pentru ca nu e nici comod si nici bine pentru masina, intrucat se va strica in timp.
    Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este sa nu cobori pantele doar din frana de picior, ci as folosesti pe cat posibil si frana de motor .   Daca folosesti doar frana de picior pe pante abrupte atunci risti sa strici discurile pentru ca se vor supraincalzi din cauza greutatii masinii.
    Faptul ca bagi masina in masarier cat inca este in miscare este tot o greseala, chiar daca masina merge foarte incet. Recomandat e ca masina sa fie oprita de tot si abia apoi sa se bage in masarier . Incearca sa tii cont de aceste lucruri pentru ca, in caz contrar, vei fi ramane cu masina in drum si vei fi nevoit sa apelezi la un serviciu de tractari auto si sa mergi la service fara sa stii ce anume a determinat aceste defectiuni ale masinii.
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer