De regula media alimentarilor de carburant al masinilor este intre 30 si 100 de lei. Remarcam astfel faptul ca soferii asteapta sa ajunga la limita si alimenteaza cu cativa litri, nicidecum nu aleg sa umple rezervorul.
    Este gresit. Chiar daca ne creem iluzia ca reducem din costuri mergand cu masina cu becul de combustibil aprins, nu facem decat sa crestem consumul de carburant. Atunci cand rezervorul este aproape gol masina consuma mai mult si acest lucru se intampla pentru ca lichidul este putin si se evapora mult mai repede.  Si din aceasta cauza se vor forma si mai multi vapori in rezervor care pot crea destule probleme, de la spabirea garniturilor la deteriorarea rezervorului.
    Daca circulam cu un rezervor aproape gol, inevitabil vom produce daune si pompei de benzina care se va supraincalzi datorita efortului suplimentar pe care il va face pentru a trage combustibil.
    Nu uita nici faptul ca benzina sau motorina nu sunt curate si contin reziduuri si impuritati care se vor aduna inevitabil si pe fundul rezervorului. Daca circuli cu nivelul de combustibil la limita, atunci impuritatile vor ajunge cu siguranta in conducte si injectoare si vei produce daune masinii. Te poti trezi ca masina nu mai porneste si va trebui sa apelezi la un serviciu de tractari auto.
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer