Indiferent ca circuli cu o masina inchiriata de la o companie de masini de inchiriat Bucuresti , sau cu una personala, setul de documente necesar pentru a circula pe drumurile din Romania este acelasi. Si in aceasta lista de documente necesare se numara si rovinieta valabila.
    Aceasta reprezinta o taxa pe care orice sofer trebuie sa o achite pentru a putea circula pe drumurile nationale. In caz contrar, acesta poate sa fie amendat contraventional. Amenda este cuprinsa intre 200 si 4500 de lei, deci nu pierdeti din vedere sa aveti o rovinieta valabila pentru ca amenzile pot fi usturatoare.
Incepand cu 20 ianuarie 2017 se vor aplica noi tarife ale rovinetei. Modificarile vizeaza scaderi ale tarifelor pentru vehiculele de transport de marfa, in cazul autoturismelor tarifele ramanand la fel: 3 euro pentru o saptamana, 7 euro pentru o valabilitate de 30 de zile, 13 euro pentru 90 de zile si 28 de euro pentru un an.
    Drumurile nationale pentru care este necesara achitarea unei roviniete se refera la autostrazi, drumuri expres, nationale europene, nationale principale si nationale secundare.
    Au existat situatii in care soferii, desi aveau achitata taxa de rovinieta, au primit amenda. In aceasta situatie aveti posibilitatea sa contestati procesul verbal de contraventie in 15 zile de la data de cand l-ati primit, la judecatoria din raza localitatii unde a fost presupus savarsita contraventia.  
    Atentie! Tarifele se aplica autoturismelor inmatriculate temporar sau definitiv. Insa, conform legii, vehiculele care detin numere provizorii, adica numere rosii, nu se achita rovinieta.
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer