Astazi discutam despre situatiile in care se poate aplica masura suspendarii permisului auto. Desi regula este aplicarea de avertismente sau de amenzi contraventionale, exista situatii prevazute de catre codul rutier, in care agentii au dreptul sa aplice suspendarea exercitarii dreptului de a conduce.

Aceasta suspendare se poate face pentru 30, 60, sau 90 de zile, in functie de regulile incalcate.

Suspendarea de 30 de zile este aplicata in urmatoarele cazuri: daca depasesti coloana de masini la semafor, daca nu acorzi prioritate pietonilor sau masinilor care au acest drept, daca treci pe rosu sau nu respecti indicatiile de circulatie.

Suspendarea de 60 de zile se aplica in cazul in care depasesti coloana sau nu acorzi prioritate, daca prin asta ai produs un accident, daca nu respecti regula in cazul unei coloane oficiale.

Suspendarea de 90 de zile se dispune atunci cand conduci o masina cu probleme la directie sau franare, punand in pericol siguranta ta si a participantilor la trafic. In cazul in care constati o astfel de problema apeleaza la tractari auto Bucuresti si nu risca sa conduci in acele conditii.

Alta situatie de suspendare de 90 de zile este depasirea limitei de viteza cu mai mult de 50km, sau nu opresti atunci cand la nivelul caii ferate apar semnale luminoase si se lasa bariera. Si conducerea sub influenta alcoolului e sanctionata cu suspendarea dreptului de a conduce pe 90 de zile atunci cand nu constituie infractiune.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer