De ce e foarte important sa parchezi masina la umbra?  Cum poate afecta temperatura ridicata masina?
    
     Perioadele caniculare se apropie cu pasi repezi. Astazi discutam despre un aspect important: cum afecteaza soarele masina si de ce e important sa gasim un loc de parcare la umbra. Stim ca este oricum dificil de gasit un loc de parcare, iar atunci cand vrem si umbra situatia se complica si mai mult. Dar este foarte important pentru masina, iar daca vrei ca ea sa functioneze optim cat mai mult timp, acesta este un aspect de care va trebui sa te preocupi.
    Masina este un ansamblu de componente. Si da, ea a fost gandita sa reziste atat la temperaturi scazute, dar si la temperaturi ridicate. Insa, in timp, expunerea la caldura excesiva nu se lasa fara urmari. Asa cum soarele are efect si la nivelul soselelor, fiti siguri ca si la nivelul masinii are destul de multe urmari.
    Primul efect pe care soarele il are asupra masinii este decolorarea vopselei. Lacul se va exfolia sub actiunea soarelui, iar vopseaua va deveni mata. Parcand in locuri cu umbra, subteran sau in garaj, pastrezi vopseaua.
Soarele are efect si asupra cauciucului. Iar aici nu vorbim decat de anvelope, ci de orice element de cauciuc al masinii:furtune, cheredere etc.
    Indiferent de tipul de tapiterie, textila sau de piele, soarele le afecteaza pe ambele. La tapiteria textila efectul va fi decolorarea, iar la cea din piele apar crapaturile. Acest lucru se va intampla si la nivelul volanului sau schimbatorului de viteze. Incercati sa aplicati din cand in cand tratament cu silicon si alte solutii pentru intretinere. Soarele are efect asupra vopselei de pe piele, uscand-o si producand crapaturi vizibile, de aceea este recomandat sa folosesti intotdeauna parasolar si folii protectoare.
    Soarele are efect si asupra bordului, asupra elementelor de plastic care tin fixate alte elemente, deci nu te mira daca incepi sa auzi diverse zgomote dupa un timp. Acestea se datoreaza faptului ca soarele a slabit elemente, iar ele nu mai sunt fixate.
    Temperatura din interiorul unei masini parcate la soare poate sa ajunga chiar si la peste 80 grade Celsius. Este problema si cu piesele lubrifiate, pentru ca un cazul unor temperaturi extreme vaselina isi pierde din proprietati.    
    Si firele electrice pot fi afectate de caldura. Mai exact, invelisul acestora care se poate topi si astfel iti va produce defectiuni la sistemele electronice.
    Soarele poate sa afecteze si furtunele de frana, lucru destul de periculos avand in vedere sa sistemul de franare este extrem de important, dar si suspensiile, care pot ceda cu usurinta la temperaturi foarte mari. Afectate sunt de fapt garniturile cae nu vor mai fi etanse si vor lasa lichidele sa curga.
    In concluzie, recomandam sa parcati intotdeauna masina la umbra pentru a evita toate aceste probleme. In cazul in care masina nu mai porneste dupa ce a fost lasata timp indelungat la soare, apelati la tractari auto Bucuresti, pentru ajutor specializat. Alege sa pierzi putin mai mult timp cautand locul potrivit de parcare, decat sa lasi masina in conditii neprielnice care in final nu vor face decat sa o afecteze iremediabil.
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer

             

Call Now Button