Cheltuielile mari cu masina apar in urma defectiunile majore pe care le producem. Defectiunile majore sunt de cele mai multe ori produse din cauza condusului necorespunzator, lipsei intretinerii masinii sau accidentelor.
Poti preveni astfel de chetuieli majore cu masina daca incerci sa ai un stil corect si preventiv de condus. Astfel nu vei uza componente masinii si nu vei fi angajat in accidente care duc la cheltuieli mari cu reparatia.
Un alt factor care duce la cheltuieli majore este lipsa intretinerii masinii. Degeaba ai impresia ca faci o economie amanand la infinit efectuarea inspectiilor tehnice periodice, de exemplu. Lipsa inlocuirii elementelor consumabile si fluidelor necesare vor duce la uzura prematura a masinii. O masina uzata va necesita investitii mari.
Este foarte important sa schimbi uleiul si filtrele masinii. Ele sunt necesare pentru buna functionare a motorului. Un nivel de ulei insuficient va duce la fortarea si chiar la stricarea motorului. Chiar si lipsa unui filtru de aer, va duce la uzura motorului pentru ca o data cu aerul vor intra in acesta si particule de praf care pot cauza distrugerea acestuia. De aceea este indicat sa il schimbati periodic. Iar schimbarea acestuia se face cu costuri minime.
Atentie importanta necesita si antigelul. El raceste componentele, iar in lipsa acestuia va puteti confrunta cu defectiuni majore. Durata lui de viata este mai mare, de aproximativ 3 ani, dar nu strica o verificare periodica.
Este vital pentru caroseria masinii si curatenia, deci nu uitati sa faceti drumuri la spalatorie pentru ca praful distruge vopseaua. Astfel veti intretine caroseria si veti evita sa gasiti pete de rugina. Chiar si iarna este indicat sa spalati masina intrucat materialele antiderapante de pe sosea afecteaza vopseaua mai mult decat praful.
Pentru a preveni daunele costisitoare, atunci cand aveti o problema cu masina sau observati ca nu merge corespunzator, auziti sunete ciudate, opriti masina si apelati un serviciu de tractari auto Bucuresti. Este posibil sa fie o defectiune pe care o puteti agrava daca veti continua sa circulati cu masina, de aceea este indicat sa o tractati pana la un service auto pentru inspectie.
Verificati periodic si bateria masinii pentru ca este un element important. Ea asigura aportul de energie electrica de care are nevoie masina pentru a functiona optim. Ea are o durata de viata limitata, deci din cand in cand va trebui sa o schimbati. Daca elementele consumatoare de energie nu primesc suficient aport electric se pot defecta.
Pentru a evita cheltuielile majore, acordati atentia necesara masinii. Efectuati periodic reviziile tehnice si verificati nivelul lichidelor esentiale ale masinii. Aceste lucruri vor prelungi viata masinii si astfel va veti bucura mai mult timp de ea. 
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer