Piata de masini second hand este foarte variata si din ce in ce mai multe persoane aleg sa isi achizitioneze un astfel de autoturism, in pofida unuia nou.
Motivul principal este pretul, o masina noua avand un pret mult mai ridicat si fiind mai putin accesibila din acest punct de vedere. Daca te decizi sa iti cumperi o masina second hand, trebuie sa te interesezi la ce anume sa te uiti pentru a evita sa cumperi o masina cosmetizata, dar care are defectiuni majore. Foarte multe persoane se pacalesc si ajung sa cumpere masini care arata bine, dar de fapt sunt defecte si ajung sa faca cativa kilometri cu ea ca ulterior sa apeleze un serviciu de tractari auto , pentru ca au ramas in drum cu ea cand le era lumea mai draga.
Atentie deci la anunturile false, exagerate, la masinile cosmetizate pe afara si la samsari.
Daca ai avut noroc si ai gasit o masina cat de cat in regula, iata ce ar trebui sa faci dupa ce devii proaspat proprietar.
In primul rand sa intocmesti actele necesare si dosarul de inmatriculare. Aceasta procedura iti va lua ceva timp, dar daca ai toate actele in regula nu ar trebui sa fie probleme. Actele sunt: contract de vaznare cumparare, fisa de inmatriculare, asigurare RCA, talon, numere de inmatriculare, buletin.
Dupa ce ai facut asta, nu ar strica sa dai o fuga si la service pentru o scurta verificare si o revizie. Nu ai de unde sa stii cand s-a facut ultima revizie, si chiar daca vechiul proprietar garanteaza, e indicat sa fac un schimb de ulei. E foarte importanta si starea filtrelor masinii. Daca filtrele sunt imbacsite si vechi, motorul va fi sufocat si va trage foarte greu. Efectul se va concretiza prin anumite defectiuni, mai devreme sau mai tarziu. Costul pentru schimbarea filtrelor nu este foarte mare, deci daca este necesara schimbarea lor, nu sta pe ganduri.
Urmatorul drum ar trebui sa fie la spalatorie si asta nu neaparat pentru exteriorul masinii, cat pentru interior. Tapiteria poate fi destul de murdara chiar daca acest lucru nu este vizibil, deci este necesar sa faci o dezinfectare.
Urmatorul lucru pe care trebuie sa il faci este sa mergi la o vulcanizare pentru a iti verifica anvelopele si pentru a baga presiune in roti. In functie de anotimp, va trebui sa schimbi anvelopele, cele de vara cu cele de iarna, sau invers. Daca observi ca sunt foarte uzate, indicat ar fi sa investesti in unele noi.
Starea anvelopelor este foarte importanta. Ele influenteaza consumul de carburant, modul in care functioneaza si trage masina, dar si aderenta si nivelul de franare. Nu pierde din vedere aceste aspecte. 
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer