Astazi discutam despre obiceiurile pe care le avem atunci cand conducem care ne pot aduce defectiuni costisitoare ale masinii si cum sa le evitam.
Sunt foarte multe lucruri pe care, daca le facem frecvent, pot afecta componentele masinii. Prima pe lista este conducerea si franarea agresiva. Nu mai e un secret faptul ca daca bruscam masina si conducem agresiv, in timp piesele vor ceda. Acest stil de condus va duce cu siguranta la uzura franelor, placutelor si discurilor. Este de preferat sa conducem lin, sa fim atenti si sa anticipam miscarile masinilor din fata, dar si culoarea semafoarelor. Asta daca vrem sa nu investim prea mult in reparatia masinii pe viitor.
O greseala foarte frecventa si foarte grava este statul cu piciorul pe ambreiaj. Poate din instinctul de a porni cat mai repede, sau poate din obisnuinta, acest obcei poate sa distruga treptat ambreiajul, iar masina nu va mai pleca de pe loc. Va trebui sa apelezi un serviciu de tractari auto Bucuresti si sa mergi la service, iar schimbarea unui abreiaj este destul de costisitoare.
Gresit este si sa neglijam curatenia masinii. Nu doar ca praful va distruge vopseaua si caroseria, dar daca mai si deschidem geamurile atunci cand sunt pline de praf ne vom trezi cu niste zgarieturi de toata frumusetea. Acelasi lucru este valabil si pentru folosirea stergatoarelor fara lichid de prabriz. Toate particulele de praf vor fi plimbate pe parbriz si vor lasa zgarieturi.
O alta greseala este sa bruschezi treptele de viteza. Multi soferi fac asta. Este gresit sa bagam masina in masarier cand inca se deplaseaza inainte. Daca ati facut-o probabil stiti sunetul care se aude cand se intampla asta. Asta se intampla pentru ca masina trebuie sa fie complet oprita inainte de a baga in masarier, pentru ca el nu este sincronizat.
Pentru ca avem drumuri cu multe gropi, este esential sa disutam si despre urmatoarea greseala: multi soferi trec gropile sau limitatoarele de viteza cu piciorul apasat pe frana. Obiceiul asta nu duce doar la stricarea franelor, ci si a articulatiilor dar si a suspensiilor. Ideal este sa reducem viteza si sa trecem lin peste obstacole.
Un al pont pentru a nu produce defectiuni masinii este sa nu tragi la maxim de volan pentru ca risti sa strici dintii mecanismului.
Daca vrei sa nu investesti prea mult in masina ta si in reparatii, incearca sa fii atent la toate aceste detalii. Stilul in care o conduci si modul in care o utilizezi conteaza foarte mult, si uneori aceste obiceiuri facute constant duc sigur la defectiuni. 
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer