Vara si-a intrat in rol, iar temperaturile sunt din ce in ce mai ridicate.
Soferii au facut cozi la serviceurile auto pentru a isi echipa masinile cu anvelope potrivite de vara.

Asta in cazul in care nu au optat pentru anvelope all seasons.

Exista si aceasta varianta, de compromis, care va scuteste de mersul la service la fiecare schimbare de sezon.
Dar specialistii spun ca anvelopele all season nu dau randament maxim nici vara, nici iarna, fiind cumva intermediare ca si proprietati si aderenta celor specifice.
Astfel, este de preferat sa aveti anvelope pentru fiecare sezon, intrucat materialul din care sunt confectionate este unul special, pretabil la caldura extrema, sau la temperaturi foarte scazute.
Cele de vara au un cauciuc care rezista pe timp de vara, iar cele de iarna sunt confectionate cu santuri mai adanci si mai groase pentru o aderenta si un rezultat mai bun la franare.
Dupa ce v-ati schimbat anvelopele, este bine sa stiti faptul ca sunt metode pe care le puteti aplica pentru a le intretine si pentru a le prelungi viata, astfel incat acestea sa mai fie bune si in anul urmator.

Cum facem acest lucru?

In primul rand este foarte important sa verificam constant presiunea din pneuri.
O presiune prea scazuta, sau chiar si una prea ridicata poate duce la uzura prematura a anvelopei. Ea se va uza neuniform si veti ajunge sa simtiti trepidatii in volan.

Un alt aspect il constituie echilibrarea rotilor.

Degeaba avem o presiune corespunzatoare daca rotile nu sunt echilibrate. La fel ca si in cazul presiunii, o lipsa de echilibrare va duce la o uzura neuniforma, iar viata anvelopelor se va scurta indubitabil.
Pentru protejarea anvelopelor si pentru intretinerea lor, este recomandat sa evitam stilul agresiv de condus.
Asta inseamna sa evitam sa punem frane bruste si sa incercam sa conducem lin si preventiv.

Evitati condusul sportiv.

El nu afecteaza doar starea cauciucurilor, ci si starea componentelor masinii care in timp se pot deteriora atat de rau, incat la un moment dat va trebui sa apelezi la un serviciu de  tractari auto Bucuresti pentru a duce masina tractata la service.
Specialistii spun ca nu este indicat nici sa supunem pneurile la umiditate.
Evita sa lasi masina intr-un loc unde exista apa acumulata pentru ca anvelopele de vara nu sunt confectionate pentru a rezista.
In final, atunci cand temperatura se schimba, evita sa continui sa folosesti anvelopele de vara si schimba-le cu cele de iarna, daca nu vrei sa le distrugi.

Aceste anvelope sunt pretabile doar pe timp calduros.

Daca respecti toate aceste aspecte, atunci anvelopele masinii tale vor avea durata de viata mai mare, iar tu vei fi nevoit sa investesti mai rar in achizitionarea unora noi
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer