Mai este foarte putin pana cand vom inaugura prima luna a sezonului rece. Temperaturile scad, insa drumurile sunt, inca, practicabile. Totusi, iarna este momentul unic al anului in care ni se spune ca trebuie sa ne punem masina la punct si sa inlocuim anvelopele de vara. Orice conducator auto, cu sau fara experienta, cunoaste argumentele din spatele acestui indemn, fiind vorba despre siguranta celor care participa la trafic.

Iarna vine nu doar cu vreme rece, anuntata de meteorologi prin scaderea temperaturilor si fenomene precum vant si ninsoare. Ploaia inghetata face ca autostrazile sa devina adevarate pericole pentru soferi, care trebuie sa se preocupe ca masina lor sa fie echipata cu anvelope de iarna pentru un condus sigur de fiecare data cand ies in trafic. De aceea, fie ca vorba despre masina personala, fie ca discutam despre un autoturism inchiriat pentru deplasari de serviciu, este indicat sa ne asiguram ca suntem privati de pericolele pe care le impun drumurile impracticabile. Aceasta pregatire incepe si se termina cu echiparea si ingrijirea vehiculului.

Importanta anvelopelor de iarna

Anvelopele de iarna se dovedesc a fi mai performante decat anvelopele de vara in anotimpul rece. Ele pot contribui la reducerea distantelor de franare cu pana la 25% intr-o varietate de conditii de iarna si nu numai pe zapada. Toate anvelopele demonstreaza o performanta optima pe sosea, insa modernizarea anvelopelor de iarna permite o mai buna aderenta, manevrare, tractiune si incredere in orice conditii.

Anvelopele de iarna au atat o compozitie flexibila de cauciuc, cat si un design unic al benzii de rulare, care permit o actionare rapida si o performanta precisa. Acestea reprezinta ultima linie de tractiune fizica intre dumneavoastra si drumul inghetat – cea mai buna performanta de franare si curba se obtine atunci cand aveti anvelope de iarna.

De ce sunt anvelopele de iarna un must have?

Tractiunea integrala nu elimina nevoia de anvelope de iarna. Cand incercati sa franati sau sa accelerati pe zapada si gheata, o masina cu tractiune integrala nu functioneaza mai bine decat una cu tractiune pe doua roti.

Merita sa mentionam ca schimbarea anvelopelor cu cele de iarna va contribui la mentinerea duratei lor de viata. Acest detaliu inseamna o economisire a costurilor de drum si faptul ca nu trebuie sa va faceti griji cu privire la starea lor de functionare pe termen lung. Practic, acest lucru se datoreaza faptului ca anvelopele de iarna sunt concepute sa faca fata temperaturilor mai reci si nu doar zapezii. De asemenea, acestea contribuie la prevenirea capcanei de „gheata neagra”, care dauneaza tuturor drumurilor publice. Cauciucul din anvelopele de iarna este special creat pentru a impiedica aderenta pe suprafetele sticloase, inghetate.

Orice autoturism care este echipat cu anvelope de iarna este mai stabil in timpul condusului, iar conducatorul auto este mai protejat. Spre deosebire de anvelopele de vara, cele de iarna prezinta o rezistenta mai mare, dat fiind faptul ca sunt destinate tractiunii prin nametii de zapada si drumul sticlos din timpul iernii. Indiferent ca obisnuiti sa conduceti pe distante scurte sau lungi cu masina personala sau una inchiriata, trebuie sa va asigurati ca autoturismul este echipat cu anvelope speciale. Astfel, veti conduce in conditii de siguranta oriunde in Romania!

logo-footer