Trei metode prin care se observa necesitatea serviciului de vopsitorie auto

Este important sa aveti mare grija de masina dvs. Vopseaua este una dintre cele mai importante parti ale masinii. Cand luam in considerare valoarea si varsta masinilor, ne place sa determinam valoarea acesteia pe baza aspectului. O mare parte din aspectul unei masini se afla in interiorul vopselei sale. Avand o vopsea pura poate duce la crearea de valoare adaugata pentru masina.

Vom trece peste cateva lucruri pe care sa le urmarim pentru a stabili daca aveti nevoie de o noua lucrare de vopsire auto si ce puteti face pentru a va salva vopseaua daca nu o faceti.

1) Decolorare

Decolorarea este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii doresc sa apeleze la un serviciu de vopsitorie auto complet. Decolorarea vopselei este atunci cand vopseaua isi pierde culoarea si stralucirea initiala. Adesea, proprietarul nu poate spune daca masina a fost decolorata din cauza tranzitiei lente si din cauza ca utilizeaza masina in fiecare zi. Un indicator excelent de a observa daca automobilului dvs. este decolorat este de a folosi o imagine anterioara a acestuia din inregistrarile personale sau online. Atunci cand comparati cele doua imagini, puteti observa daca automobilul dvs. este puternic decolorat si nu are o stralucire optima, in acest caz este posibil sa aveti nevoie de o noua lucrare de vopsire auto.

Cea mai intalnita cauza a decolorarii vopselei este lipsa protectiei. Atunci cand vopseaua este expusa elementelor externe, inclusiv soarele, zapada si alte aspecte violente ale naturii, poate duce la deteriorarea vopselei in timp. Cea mai buna modalitate de a impiedica acest lucru este ca masina dvs. sa fie ceruita intr-un mod profesional de cel putin patru ori pe an. Vehiculele negre sunt deosebit de sensibile la decolorare si se recomanda ca acestea sa fie ceruite de cel putin 6 ori pe an pentru a evita degradarea nuantei si plata a mii de lei pentru o noua lucrare de vopsire auto.

2) Exfoliere

Exfolierea este, de asemenea, o alta indicatie buna de a observa daca automobilul dvs. are nevoie de o noua lucrare de vopsire auto. Decolorarea de obicei vine inainte de exfoliere, dar daca vedeti zone pe vopsea in care stratul este exfoliat de la baza, este timpul pentru o noua lucrare de vopsire auto.

Exfolierea este o alta provocare care poate fi evitata cu o intretinere si o protectie corespunzatoare. Semnele de exfoliere includ, suprafete foarte decolorate, bule in vopsea sau sarirea stratului de vopsea ca urmare a unei expuneri pe o perioada lunga asupra factorilor externi. Prin evaluarea cu regularitate a masinii de catre un profesionist, reduceti foarte mult sansele de a o revopsi.

3) Zgarieturi severe

Zgarieturile severe si numeroase pot fi, de asemenea, o dovada clara ca automobilul dvs. are nevoie de o noua lucrare de vopsire. Zgarieturile ingreuneaza munca de a determina daca automobilul are nevoie de o noua lucrare de vopsire auto sau nu. Unele zgarieturi pot fi lustruite cu o masina de polizat de mare viteza de catre un profesionist calificat. Alte zgarieturi sunt atat de adanci in vopsea incat nicio lustruire puternica nu le poate elimina. O metoda buna pentru a observa daca o zgarietura este adanca sau nu, este sa va umeziti degetul si sa stergeti zgarieturile, daca dispar in scurt timp, exista o sansa ca acesta sa nu aiba nevoie de vopsire, daca nu dispare, atunci trebuie sa o vopsiti. De asemenea, analizati daca puteti vedea suprafata de sub vopsea prin zgarietura, daca puteti, zgarietura este prea adanca si vopseaua trebuie sa fie reaplicata peste zona respectiva. Daca ati acumulat mai multe zgarieturi care nu pot fi corectate cu ajutorul unui dispozitiv de polizare de mare viteza, poate fi timpul pentru o noua lucrare de vopsire auto.

Atunci cand o revopsiti, ar trebui sa evitati situatiile periculoase care provoaca zgarieturi, cum ar fi locuri de parcare, locuri de parcare aglomerate, carucioare pentru bacanie si plasarea cutiilor sau obiectelor in masina.

Folosind acestor trei metode de a inspecta calitatea vopselei si starea automobilului, veti fi intr-o pozitie excelenta de a lua o decizie in cunostinta de cauza daca masina are nevoie de un serviciu de vopsitorie auto.

CategoryPainting
logo-footer