Cum sa ne ferim automobilul de zgarieturi

Traim intr-o lume imperfecta cu oameni imperfecti, ceea ce inseamna ca, daca detineti o masina, riscati sa obtineti zgarieturi si lovituri pe ea. Desi nu exista nicio modalitate de a preveni acest lucru in totalitate, va doriti, in mod firesc, sa protejati acel nou tip de vopsea personalizata sau cel putin sa faceti tot ce va sta in putinta pentru a va mentine automobilul in stare cat mai buna pentru cat mai mult timp posibil. Vestea buna este ca, prin practicarea catorva sugestii de bun augur, puteti reduce cel putin riscul de lovituri, zgarieturi si deteriorari la automobilul dvs. si puteti evita o excursie la service-ul auto pentru reparatii.

Iata cinci lucruri pe care le puteti incepe acum pentru a va proteja automobilul.

1. Alegeti-va intr-un mod inteligent locurile de parcare

Majoritatea zgarieturilor si loviturilor apar in locurile de parcare, mai ales cand oamenii parcati langa dvs. nu sunt atenti la usile autovehiculelor sau chiar cand se freaca de masina in incercarea de a intra sau iesi din a lor. Cea mai buna modalitate de a reduce acest risc este sa parcati intr-o parte goala a lotului, chiar daca acest lucru inseamna sa faceti pasi suplimentari pentru a intra in cladire. Daca aceasta nu este o optiune, parcarea intr-un spatiu de la capatul parcarii, reduce riscul de zgarieturi cu aproximativ 50%. Evitati parcarea langa autoturisme cu scaune pentru copii, deoarece parintii neglijenti uneori deschid usa larg pentru a-si scoate copiii din scaun. In cele din urma, nu incercati sa creati mai mult spatiu prin parcare dubla. Nu faceti decat sa ii enervati pe ceilalti soferi care incearca sa foloseasca lotul si cresteti sansa ca acestia sa va deterioreze intentionat automobilul.

2. Exersati parcarea paralela

O multime de soferi evita parcarea paralela pentru ca urasc sa incerce sa manevreze masina intre alte automobile. Cu toate acestea, este o modalitate excelenta de a reduce riscul zgarieturilor deoarece nimeni nu poate parca langa dvs.!

3. Pastrati masina in garaj

Evident, cu cat masina dvs. petrece mai mult timp parcata intr-un garaj sau intr-un carport acoperit, cu atat expunerea este mai redusa la elementele externe si la ceilalti soeri si astfel va fi mai protejata.

4. Evitati expunerea la vremea severa

Am vazut cu totii exemple cu foarte multe automobile avariate din cauza vremii nefavorabile precum grindina. Dar grindina nu este singurul vinovat care poate provoca daune automobilului dvs. Vanturile puternice aduc cu ele praf, nisip, murdarie, pietre mici si crengute, toate acestea putand duce la deteriorarea grava a vopselei de pe automobilul dvs. Daca ameninta vremea turbulenta, parcati masina in garaj.

5. Tineti obiecte straine in si pe masina

Acest lucru ar putea parea evident, dar ati fi surprins de cat de multi oameni provoaca zgarieturi pe propriile lor masini, prin fixarea articolelor pe acoperis sau in portbagaj pentru a transporta diverse obiecte cu ajutorul automobilului. Tot ceea ce face contactul cu autovehiculul dvs., cu exceptia carpelor moi sau a apei, are potentialul de a deteriora finisajul masinii.

CategoryPainting
logo-footer