Deseori interiorul masinii este neglijat.

Daca avem de ales intre un exterior curat si un interior curat, sigur alegem exteriorul.

Si asta pentru ca este ceea ce se vede.

Interiorul este lasat de multe ori pe plan secund. Lucru total gresit, pentru ca in timp, acesta se va degrada si condusul intr-un interior neatractiv va putea sa devina o experienta neplacuta.

Nu este suficient sa facem curatenie superificial si rar. Interiorul masinii necesita atentie, iar la fel cum ne facem curat in camera, asa trebuie sa fie pastrat si el.

Cu cat permitem prafului si mizeriei sa existe in interior, cu atat acesta se va degrada mai repede, deci daca vrem sa prelungim durata de viata a masinii si aspectul corespunzator, e necesar sa acordam atentie.

Curatenie interiorului nu se rezuma asa cum ati putea crede, la un simplu aspirat. Exista sectiuni carora trebuie sa le acordam atentie deosebita: covorasele, ceasurile de bord, volanul, portbagajul si tapiteria, sunt elemente frecvent neglijate.

Covorasele masinii sunt printre cele mai murdare elemente. Si motivul este de la sine inteles: ele iau contact cu toata murdaria de pe incaltaminte. Ele sunt de asemenea si cele mai uzate, iar daca le neglijam, putem sa deterioram si mocheta de sub ele. Pentru a curata eficient covorasele este nevoie sa le aspirati, dar sa le si spalati cu apa calda si cu solutii dezinfectante.

Treceti apoi la curatarea mochetei. Si aici trebuie sa acordam atentie deosebita, intrucat este suprafata de depunere a multor impuritati si mizerii. Aspirati si curatati cu ajutorul unor solutii speciale.

Cu privire la ceasurile de bord, extrem de neglijate, va spunem ca sunt medii propice pentru depunerea de praf. Pentru curatarea acestora este nevoie de o laveta umeda. Nu faceti greseala sa stergeti cu o laveta uscata, pentru ca astfel veti zgaria geamurile care sunt destul de sensibile.

Volanul este unul dintre cele mai murdare elemente.

Cu siguranta daca veti lua un servetel umed si veti incepe sa stergeti, veti oberva cate impuritati se afla acolo. Este recomandat sa folositi o husa pentru volan pe care sa o curatati periodic.

Aceasta va impiedica si deteriorarea materialului.

Nu neglijati nici plafonul masinii.

Atunci cand aspirati treceti si pe acolo, pentru ca se depune praful. Daca observati pete, curatati cu cu solutii speciale.

Nu uitati nici de portbagaj. Este si el o parte a masinii, si degeaba aveti un interior curat daca in portbagaj este praf. Praful de acolo se poate infiltra cu usurinta in interiorul masinii.  

Instalatia de climatizare necesita si ea o curatare.

Daca observati faptul ca in interior este un miros neplacut, este posibil ca motivul sa fie de la instalatia de aer conditionat. Pentru aceasta igienizare este nevoie de o solutie speciala. Se poate face si o curatare profesionala la service auto.

Nu treceti cu vederea curatarea interiorului, dar nici zgomotele produse de masina sau semnele pe care aceasta le da in cazul unor eventuale defectiuni.

Daca auziti zgomote, apelati un serviciu de tractari auto Bucuresti. Nu este indicat sa circulati cu masina, avand semnele unei defectiuni. Pentru ca riscati sa agravati si sa mariti costurile de reparatie.  

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer