tractari auto bucuresti

    Orice sofer s-a confruntat sau se va confrunta, din pacate, cu tamponari, accidente care avariaza masina si o fac fie nefunctionala, fie greu si costisitor de reparat.

Pentru astfel de situatii exista implementat sistemul politei de raspundere civila (RCA), care te asigura ca vei putea sa iti primesti despagubirile necesare reparatiei masinii in cazul in care pentru evenimentul produs se face un alt sofer. 

    Daca esti lovit, poti astfel sa iti repari masina fara sa scoti bani din buzunar, in baza asigurarii celuilalt sofer, sau tu, la randul tau, poti sa dai asigurarea ta daca esti vinovat de producerea unui incident.

Pare simplu, nu-I asa?

Dar exista anumiti pasi si anumite documente pe care trebuie sa le obtii pentru a obtine aceste despagubiri.

    Sa consideram ca suntem acum la fata locului accidentului.

Dupa ce s-a stabilit cine este vinovat de accident, daca partile se inteleg, se poate incheia o constatare amiabila si puteti sa va scutiti de drumul pana la sectia de politie si de timpul pierdut, pentru ca stim cu totii ca nu este ceva care se rezolva intr-un termen rezonabil.

Iar daca alegeti sa solutionati la sectia de politie asteptati-va si la aplicarea de contraventii pentru soferul vinovat.

Deci e de preferat sa fiti obiectivi, cel vinovat sa isi asume vina si sa va intelegeti amiabil.

    Dupa ce ati facut aceste formalitati, soferul care trebuie sa fie despagubit trebuie sa obtina de la celalat conducator auto o copie de pe actele masinii, o copie de pe permis si de pe buletin, polita de asigurare.

    Referitor la masina, recomandam sa nu se conduca masina dupa un accident, chiar daca daunele vi se par minore. Apelati la un serviciu de tractari auto Bucuresti pentru a va tracta masina la locatia dorita pentru a evita sa produceti daune mai mari.

    Urmeaza apoi intocmirea dosarului de dauna, care trebuie sa contina actele ambelor masini, documenele ambilor soferi, polita de asigurare, cererea de despagubire si constatarea amiabila sau procesul verbal de la Politie, dupa caz.

    Trebuie sa luati legatura cu societatea de asigurari, veti depune dosarul, si vi se va calcula un cuantum care vi se va acorda pentru reparatii.

Veti putea sa reparati autoturismul la orice service partener, dupa ce veti primi aprobarea. Societatea de asigurari va plati contravaloarea reparatiei direct la service. 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer