Astazi discutam despre un subiect foarte important pentru cei care doresc sa isi cumpere o masina acum sau in viitorul apropiat. Pentru ca nu suntem toti mecanici si nici nu detinem cunostiinte profesionale in acest domeniu, este bine sa cunoastem cateva aspecte la care sa fim atenti atunci cand ne-am decis sa cumparam o masina.
Inainte sa ne hotaram asupra unei masini, facem bineinteles o cautare si un studiu de piata pe Internet sau prin targurile auto. Atentie la anunturile mincinoase. Exista numeroase exemple de anunturi de vanzare masini in care descrierea spune ceva si pozele arata altceva. Daca te atrage o astfel de masina, dar observi discrepante intre anunt si poze, este bine sa o eviti. In momentul in care ai pornit la vizionari, verifica si seriile de sasiu ale masinii, sa nu aiba modificari sau sa nu fie sudate.
Urmeaza inspectia vizuala pentru a identifica daca masina a suferit accidente. Iti poti da seama foarte usor daca masina a avut un accident frontal analizand lonjeroanele. Ele trebuie sa fie drepte, in caz contrar masina a fost implicata intr-un accident, reparata, iar acestea nu pot fi indreptate si aduse la forma de nou oricat s-ar incerca.
Poti analiza si bordul, pentru ca in cazul unui accident este posibil ca airbagul sa sara. Daca airbagul lipseste, volanul este schimbat sau exista neregularitati sau crapaturi, e semn ca masina a suferit un accident.
Cu privire la loviturile laterale trebuie sa analizam meticulos linia masinii, iar daca observam neregularitati, usile nu se aliniaza sau pragurile nu sunt uniforme este clar ca a avut loc o lovitura laterala. Cunoscatorii efectueaza si urmatoarea tehnica pentru a isi da seama de lovituri: bat cu degetul in anumite zone pentru ca zonele chituite suna altfel decat zonele unde nu s-a umblat si astfel le pot identifica.
Cauta locuri cu rugina. Bineineles ca nu exista masina impecabila, doar in cazul in care este noua. Deci la o masina second hand se pot regasi mici pete de rugina care se pot remedia, insa trebuie neaparat sa analizezi praguril, contraaripile, podeaua, portbagajul. Daca observi pete mari de rugina, masina este compromisa.
Verifica si interiorul masinii. De multe ori interiorul spune foarte multe despre grija pe care proprietarul a purtat-o masinii. Un interior ingrijit releva faptul ca a avut un proprietar grijuliu, iar in caz contraz, unul nepasator care daca nu a tinut cont nici de interior, nici atat nu a tinut cont de piesele componente ale masinii sau de revizii tehnice periodice. 

    Analizeaza volanul. El iti poate spune foarte multe despre uzura masinii. Daca este imbracat, inseamna ca el era foarte degradat iar proprietarul nu a facut decat sa il cosmetizeze. Analizeaza scaunele. Daca sunt rupte, uzate, inseamna ca masina a fost folosita excesiv.
Dupa ce ai facut aceasta analiza, mergi si la service pentru a verifica partea de mecanica. Este neaparat necesar sa faci asta daca nu vrei sa te trezesti ca te lasa masina in drum, de unde nu mai poti pleca decat tractat de o firma de tractari auto cum ar fi: https://tractariauto.co.ro/
Apoi verifica actele masinii. Asigurati-va ca are toate actele necesare pentru inmatriculare puse la punct, pentru a nu intampina probleme.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer