Pentru ca de cele mai multe ori nu reusim sa achizitionam o masina nou-nouta, apelam la varianta unei masini second-hand, mai acceptabila ca pret. Cum taxele de timbru de mediu au fost eliminate incepand din acest an, foarte multi se gandesc sa isi achizitioneze o masina, fiind pana acum impiedicati de birocratie si de taxele care ajungeau chiar sa si dubleze pretul masinii. Deci, eliminarea acestor taxe va duce la o crestere a vanzarilor de masini second-hand.

    Daca te aflii in aceasta categorie, iata cateva sfaturi care te vor ajuta daca ti-ai cumparat o masina  masina second-hand.  In primul rand, dupa ce ai achizitionat masina, este indicat sa faci o revizie tehnica periodica. Indiferent daca fostul proprietar iti spune ca a efectuat-o cu scurt timp inainte, este bine sa duci masina la un service auto Bucuresti pentru un schimb sau o verificare de ulei.

    Alt aspect de care trebuie sa tii cont este distributia. Este bine sa aloci o suma pentru a o inlocui pentru a evita eventuale neplaceri sau defectiuni ulterioare.

    Verificarea tuturor uleiurilor este necesara, si eventual inlocuirea lor. Nu ai de unde sa stii cat si cum s-a circulat cu masina respectiva si cata grija a avut soferul in aceasta privinta. De aceea este bine sa le schimbi.

Acelasi lucru se aplica si in privinta filtrelor. Nu este de trecut cu vederea nici sistemul de franare, cere-le mecanicilor de la service sa iti verifice starea placutelor de frana si a discurilor.

Inainte sa te apuci sa utilizezi masina propriu-zis, iti recomandam si o echilibrare a rotilor, si , nu uitati actele necesare : RCA, ITP, rovinieta, fara de care nu poti sa circuli.

Daca ai ITP expirat sau asigurare RCA iti recomandam sa folosesti serviciul de tractari auto Bucuresti oferit de DPD Asistenta !

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer