Este important sa cunosti ce indica si ce anume trebuie sa faci atunci cand ti se aprinde un martor la bordul masinii. Un aspect important este culoarea martorului. De regula acestia se prezinta in doua culori: galben sau rosu. Ce inseamna aceste doua culori? Culoarea galben inseamna ca trebuie sa circuli atent si sa verifici cu prima ocazie ce problema indica martorul.

Cand apare un martor de culoare rosie atunci avem o problema mai grava. Martorul de culoare rosie indica faptul ca trebuie neaparat sa opresti si ca cauti ajutor specializat. In aceasta situatie poti sa suni la o firma de tractari auto care sa iti remorcheze masina pana la cel mai apropiat service.

Nu circula sub nicio forma cu un martor de culoare rosie aprins pentru ca risti sa faci pagube iremediabile masinii, sau mai grav, sa fii implicat intr-un accident.

Martorii de culoare rosie indica probleme grave la: sistemul de franare, sistemul de racire, uleiul de motor, airbaguri, baterie, adica la componente importante ale masinii. Fie indica o supraincalzire, fie o defectiune, o problema cu alternatorul sau consumarea bateriei, fie faptul ca sistemul de airbag nu functioneaza sau o presiune prea scazuta sau prea mare.

Martorii de culoare galbena indica o gama mai larga de probleme: probleme cu farurile, cu sistemul ABS, cu senzorii sau cu nivelul lichidului de parbriz sau presiunea in anvelope. Galbenul nu este o problema grava, dar nu este nici de neglijat. Deci, circulati prudent si fiti atent la martorii de bord!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer