Sofatul pe timp de iarna nu este la fel de simplu ca cel pe timp de vara. Sunt anumite lucruri pe care trebuie sa le facem, sau sa evitam sa le facem, pentru a avea un control absolut asupra masinii si pentru a evita accidentele rutiere datorate starii carosabilului, usor dificil pe timp de iarna. Daca totusi te aflii intr-o situatie dificila si nu poti sa mai urnesti masina din loc, apeleaza la un serviciu de tractari auto pret km, care se va deplasa in locatia stabilita de tine pentru a iti asigura ajutor specializat.  

    Primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este sa iti cuplezi intotdeauna centura de siguranta, iar asa este valabil in orice anotimp, dar neaparat necesar pe timp de iarna cand riscul de a pierde controlul volanului este mult mai crescut.  Nu trebuie sub nicio forma sa decuplezi sistemul de ABS sau EPS, intrucat aceste dotari sunt special create pentru a conferi stabilitate masinii, chiar si in conditii vitrege.

    Pe timp de iarna este obligatoriu sa pastrezi o distanta mult mai mare fata de autoturismul din fata, iar asta trebuie sa faci chiar daca esti sigur ca masina ta se deplaseaza in siguranta, pentru ca oricand exista riscul ca cel din fata sa se confrunte cu un obstacol sau sa aiba o problema de directie din cauza vremii. Stim destul de bine faptul ca distanta de franare este diferita pe un carosabil ud, cu zapada sau cu polei.

    Iarna evita sa tragi brusc de volan pentru ca este de la sine inteles ca masina este mult mai sensibila si nu va avea stabilitatea necesara unor manevre bruste.  De asemenea, este indicat sa folosesti cat mai putin frana de picior si sa o combini cu frana de motor. O frana brusca poate sa transforme masina in sanie si nu va avea efectul scontat.

    Deci, pentru a evita accidentele rutiere pe timp de iarna avem nevoie de atentie sporita si de o conducere preventiva.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer