Da, exista reguli speciale pentru incepatorii care conduc. Acestea sunt valabile in primul an de la data obtinerii permisului. In aceasta perioada este considerat “incepator”  si trebuie sa te supui.

Primul lucru pe care trebuie sa il faca un incepator dupa ce si-a luat permisul de conducere este sa isi achizitioneze semnele distinctive. Discul de culoare galbena, cu semnul exclamarii in mijloc. Trebuie sa stiti ca aceste semne au si dimensiunile prevazute in codul rutier, deci nu alegeti orice, ci unele cu diametrul de 100mm. Nici mai mari, nici mai mici. Acest semn il purtati pe masina un an de zile, unul pe parbriz in dreapta jos, unul pe luneta in stanga jos, altfel riscati sa fiti sanctionat contraventional si sa luati si puncte de penalizare. Sa nu incepem cu stangul, nu?

Ca incepator este bine sa aveti in agenda telefonului si un numar de contact de la un serviciu de tractari auto sector 3 In primul an de condus probabilitatea sa fiti implicati in accidente usoare este foarte mare, deci nu riscati sa ramaneti cu masina undeva si sa nu stiti ce sa faceti.

Daca sunteti incepator, nu aveti voie sa conduceti vehicule care transporta marfuri sau alte produse in primul an. Se aplica si in cazul transportului de persoane sau de taxi.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo-footer